dimecres, 15 de gener del 2014

Us presentem l'espai ECO-PIA!

Durant el mes de setembre vam establir contacte amb la cooperativa Tarpuna, que és una entitat que promou projectes amb finalitats socials i ambientals. El nom de “Tarpuna” significa “sembrar” en llengua quítxua, perquè el seu objectiu és fer néixer iniciatives que tinguin vida pròpia i que transformin la realitat.
En el cas de la nostra escola, volíem incidir especialment en  l'aprenentatge d'hàbits que fomentin l'estalvi energètic, de manera que tant a casa com a l'escola, posem el nostre granet de sorra en la reducció del consum d'energia, ja que és un element clau per a la millora del medi ambient a nivell global.
El dijous 17 d'octubre, en David Maruny, assessor de Tarpuna, es va reunir amb el recentment creat equip energètic de l'escola (o comissió mediambiental, formada per docents i alumnes) i va exposar la importància de l'estalvi energètic i de quina manera podíem començar a mesurar el consum d'energia que fem a cada espai de l'escola. Un cop mesurat el consum, seríem capaços de valorar si fem un ús correcte de l'energia o no i quines mesures correctores hem de prendre. A partir d'aquesta trobada, un membre de l'equip energètic de l'escola, ha explicat a cada grup-classe quina és la tasca que podem fer entre tots per fer un bon ús de l'energia, que com molt bé sabem, cada vegada és un bé més car. En tots els espais de l'escola s'ha iniciat un procés de senyalització energètica que ens ajudarà a gestionar millor el consum de gas i d'electricitat.  Tot plegat va acompanyat de dinàmiques pedagògiques de sensibilització i conscienciació que han de fer que els bon hàbits de consum també arribin a casa. L'èxit d'aquesta iniciativa permet obtenir estalvis d'un 30% en relació als consums vinculats al comportament de la comunitat. Si en voleu saber més podeu visitar la pàgina web: www.tarpunacoop.org

Així doncs aquí us presentem un nou espai a la nostra web, l'espai eco-pia. Aquí trobarem articles, notícies i accions que realitzem a l'escola a fi i efecte d'aconseguir un planeta més sostenible, esperem que el gaudiu.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada